Project ‘Gezonde leefstijl’

Anouk BonNieuws op de website

De afgelopen weken is er op Basisschool de Verbinding gewerkt aan het project ‘Gezonde leefstijl’. Twee weken lang kregen de kinderen extra lessen over gezond eten en drinken, het belang van voldoende slaap en beweging en het verminderen van schermgebruik.

Het team had samen met leefstijlcoach Christa Schilperoort een leuk en gevarieerd programma samengesteld met dagelijkse activiteiten rondom een gezonde leefstijl. Elke dag had een ander thema, waarbij er genoeg variatie was tussen denken en doen. Ook de ouders werden bij dit project betrokken. Dat is belangrijk, want een gezonde leefstijl begint thuis.

De opening van het project werd verzorgd door Breakfit. Zij trapten af met een interactieve breakdance show voor alle kinderen waarna er door de gehele school workshops verzorgd werden. Zo konden de kinderen onder andere meedoen aan Power boksen, Zumba en Freerunning.

Gedurende de projectweken deden de kinderen mee aan de Daily Mile, een activiteit waarbij je elke dag 15 minuten buiten gaat lopen met de kinderen. Ook  kwamen er ouders vertellen over het belang van slapen en gezond eten, en kregen de kinderen een leefstijlboekje waarin ze onder andere hun lekkerste en/of gezondste recept kwijt konden. Het zou mooi zijn als er dan straks een gezond ‘Verbindings’ receptenboek ontstaat.

Tijdens de start van de Daily Mile was wethouder Hetty Veneklaas aanwezig om alle kinderen namens de gemeente een stappenteller aan te bieden. Met deze stappenteller kunnen zij tijdens het lopen van de Daily Mile bijhouden hoeveel ze lopen binnen een kwartier en of daar vooruitgang in zit als ze dit dagelijks doen.

Maar dat is niet alles, want dankzij de Jumbo in Loenen en Boer Erik krijgen de kinderen gedurende de weken extra fruit aangeboden. Elk kind heeft een speciale waterfles gekregen, gesponsord door een ouder van school. Dit is een fles waar je water en fruit in (een apart compartiment) doet, zodat je water een smaakje krijgt. Jumbo Loenen heeft gezorgd voor rood fruit. Dit rode fruit is gebruikt op Wereldwaterdag (22 maart) om de waterflessen van de kinderen te vullen.  Op deze manier is water drinken nog leuker en lekkerder.

Op de afsluitende dag verzorgden enkele ouders gezonde traktaties. Hierdoor willen wij de kinderen laten ervaren dat gezond ook heel lekker kan zijn! Een gezonde leefstijl is belangrijk voor de ontwikkeling van het kind.

Een mooi project dus dat na deze weken vast een goed en gezond vervolg krijgt…..