We hechten aan goed contact met de ouders van onze leerlingen. In de eerste plaats met betrekking tot het eigen kind, want door kennis en ervaringen te delen en uit te wisselen staat niets de groei van onze leerlingen in de weg. Maar we zijn er ook voor elkaar. Voor de school, voor allerlei mooie activiteiten en voor de toekomst. Een goede school kan niet zonder betrokken ouders. Onze ouders zijn vertegenwoordigd in een medezeggenschapsraad en een oudercommissie.

Medezeggenschapsraad. Advies en besluit.

De medezeggenschapsraad is het controlerend orgaan van de school. De MR adviseert als dat nodig is over besluiten die het bestuur moet gaan nemen. De MR heeft instemmings-, advies- en initiatiefrecht. Bij een aantal grote thema’s zoals de groepsverdeling of de begroting heeft de MR een belangrijke stem. De MR op Basisschool de Verbinding telt vier leden: twee leerkrachten en twee ouders/verzorgers van leerlingen van onze school. Heeft u vragen, problemen of klachten? Onze MR is bereikbaar op mr.verbinding@vechtstrekenenvenen.nl. De MR maakt elk jaar een verslag van de besproken punten.

De MR vergadert zes keer per jaar en bespreekt dan een aantal vaste onderwerpen en ook actuele onderwerpen. Wilt u een agendapunt aandragen of wilt u eens een vergadering bijwonen of de notulen inzien? Neem dan contact op met de MR via mr.verbinding@vechtstrekenenvenen.nl

Jaarverslagen: Jaarverslag MR 2022-2023

Oudercommissie. Samen sterk.

We maken graag herinneringen op Basisschool de Verbinding. Zo vieren we bijvoorbeeld gezamenlijk onze verjaardagen op de meesters- en juffendag, maken we iets bijzonders van onze christelijke feestdagen zoals Pasen en kerst en treffen ouders, leerlingen en leerkrachten elkaar aan het begin van het schooljaar op ons septemberfeest. Dat kunnen we niet alleen: de oudercommissie van Basisschool de Verbinding organiseert samen met het team bijzondere activiteiten en feesten. De commissie bestaat uit 10 ouders en een leerkracht, die als contactpersoon fungeert en die meedenkt over de planning en afstemming van de activiteiten. Voor vragen of informatie kunt u mailen naar: or.verbinding@vechtstrekenenvenen.nl.

Klachten. Er samen uitkomen.

Zaken lopen soms misschien anders dan iedereen zou willen. Dat is vervelend voor alle betrokkenen, en het kan uitmonden in een klacht. Mocht hier sprake van zijn, dan willen we je vragen om de klacht in eerste instantie te bespreken met de betrokken partij: bijvoorbeeld een schooldirecteur of eventueel een interne contactpersoon. De interne contactpersonen op onze school zijn Masha de Grip en Marjolijn van Zadelhoff.

Lukt het niet om het via deze weg op te lossen, dan zal de interne contactpersoon je verwijzen naar de externe vertrouwenspersonen van Vechtstreek + Venen. Zij zijn als volgt bereikbaar:

● Ronald Blokland, mail: rjblokland@gmail.com. Tel: 0346-565244.
● Anja Bogaard, mail: anja.bogaard@yahoo.com. Tel: 06-15631447 (niet bereikbaar in schoolvakanties).
● Gerda Mensink, mail: gerdamensink@kpnmail.nl Tel: 06-45794986 (niet bereikbaar in schoolvakanties).

Voor verdere informatie, onder andere over de formele klachtenprocedure, verwijzen we je naar onze klachtenregeling. Dit document is in te zien via https://www.vechtstreekenvenen.nl/praktische-info/downloads/

Vechtstreek + Venen beschikt ook over een klokkenluidersregeling.