Matific en red onze dorpswinkel!

Algemeen en SocialSchools

Beste ouders,

Wat ontzettend leuk om te zien hoe fanatiek onze kinderen zijn op Matific. Het lijkt wel een ‘virus’. Ook wij als leerkrachten kunnen aan de achterkant zien hoe de kinderen het doen en kunnen daar onze lessen weer op laten aansluiten!

Tot dinsdag 15 november kunnen we nog gratis gebruik maken van dit rekenplatform. Er staan voor alle kinderen op hun eigen niveau meer dan genoeg rekenspelletjes op. Het mooie van dit programma is dat het niveau zich direct aanpast aan het niveau van uw kind. Maken ze opdrachten goed dan krijgen ze moeilijkere opdrachten. Is het fout dan krijgen ze uitleg en mogen ze nog even oefenen, ook dan verdienen ze sterren! Op school mogen de kinderen gedurende hun weektaak tijd ook op dit platform aan de slag. Voor elk spelletje kunnen de kinderen sterren verdienen. Gemiddeld hebben onze kinderen al 45 sterren verdiend. Onze topscorer heeft er inmiddels al meer dan 300.
Een aantal kinderen is nog niet aan de slag geweest op het platform, probeert u uw kind ook te stimuleren?!

Een leuke opmerking gisteren in een van de klassen was; Hé deze opdracht die ik vandaag in het boek moest maken heb ik ook op Matific gemaakt!

Een ander ding; ook wij als leerkrachten van de Verbinding missen de dorpswinkel. Ook wij hebben baat bij een winkel in het dorp waar je een kleine boodschap kan halen.
Daarom brengen wij onderstaand bericht graag extra onder uw aandacht! (zie bijlage)